Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (2024)

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (1)

Vücudunda kalıcı olarak taşıyacağın bir dövme yaptırmayı düşünüyorsan bu konuda seçici davranmalı, sonradan fikrinin değişmeyeceğinden emin olmalı ve dolayısıyla bunun için de öncelikle yaptıracağın dövmenin anlamını bilmelisin. Bu noktada dövmeler ve anlamları çok çeşitliliğe sahip olan bir konudur.

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (2)

Dövmelerin ve anlamlarının çeşitliliği içinde kaybolmanı engellemek adına eçanta olarak senin için en çok tercih ve merak edilen dövmeleri bulduk ve anlamlarını araştırdık! Bir dövme yaptırmayı düşünüyorsan bu içeriğimizi okumadan nihai kararı vermemeni öneririz.

İlerleyen satırlarda yer alan ve en çok tercih edilen dövmeler olarak nitelendirilen modellerden birini seçerek vücudunda kalıcı olarak var olacak sembolün sende ve dövmeni görenlerde anlamlı bir iz bırakmasını sağlayabilirsin. Hazırsan senin için seçtiğimiz dövmelere ve anlamlarına geçebiliriz!

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (3)

Hangi Dövme Ne Anlama Gelir? En Çok Tercih Edilen 7 Dövme

Dövme yaparken sana fikir olması için en çok tercih ve merak edilen dövmeler arasından 7 tanesini seçip anlamlarıyla birlikte listeledik. İşte detaylar:

Lotus Çiçeği Dövmesi

En çok tercih edilen dövme anlamları içeriğimizde ilk durağımız eşsiz güzelliğiyle bulunduğu ortama huzur katan lotus çiçeği. Kirli sularda yetişmesine rağmen bu kirlilikle taban tabana zıt bir şekilde son derece güzel, zarif ve estetik bir görüntüye sahip olan lotus çiçeği; anlamı ve güzel görüntüsü dolayısıyla dövme yaptırmak isteyenler tarafından sıkça tercih edilir.

Kirli sularda, suyun yüzeyinde yaşayan lotus çiçeğinin taç yaprak sayısı genellikle 12 olur. 13 taç yapraklı lotus çiçeklerine çok az rastlanır ve bu yüzden bunların şanssızlık getirdiği düşünülür.

Yapısal özelliklerinden sonra lotus çiçeğinin dövme olarak sık tercih edilmesini sağlayan anlamlarından bahsetmek gerekir. Bataklık ve kirli su ortamlarında yetişmesine rağmen bu kirlilikten hiç etkilenmeden tertemiz güzelliğini koruyan lotus çiçeği, kirlerden ve tozlardan kendini arındırma özelliğine sahiptir. Geceleri kendini kapatıp suyun altına batan bu çiçek, güneşin ilk ışıklarıyla birlikte tekrar suyun yüzeyine çıkar ve tertemiz güzelliğini çevresine yine sunar.

Yaşadığı kirli ortama rağmen tertemiz kalabilmesi, her gün yeniden aynı güzellikle gün yüzüne çıkması bu çiçeğin anlamlılığını gösterir ve dövme olarak tercih edilmesinin sebebi de bu derin anlamlardır. Herkesin kendi yaşantısına göre farklı şekilde anlamlandırabileceği lotus dövmesi, profesyonel ellerde farklı tasarımlarla vücudun çeşitli yerlerine başarılı bir şekilde işlenir ve estetik bir görünüm sunar.

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (4)

777 Dövmesi

Pek çok kişinin uğurlu sayısı olabilen 7 rakamlarıyla oluşturulan 777 dövmesi ne demek sorusu kullanıcılar tarafından sıkça araştırılır çünkü bu dövme son yıllarda en çok tercih edilen dövmeler arasında yer alır.

Aynı rakamın 3 kere tekrarlanması ile elde edilen bu sayı, ilk bakışta uyumu ifade eder ki dövme olarak kullanılmasının sebeplerinden ve anlamlarından birisi de budur. Alanında uzman dövmeciler tarafından farklı tasarımlarla uygulanan 777 dövmesi, aşk ve ilişki açısından iyi şans anlamına da gelir. 7 sayısının uğuruna inananlar, bu sayının başarı ile ilişkili olduğunu düşünenler 777 dövmesini tercih edebilirler.

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (5)

Kelebek Dövmesi

Vücudun hangi bölgesine yapılırsa yapılsın, doğal ve esnek formu sayesinde her yerde uyumlu bir görüntü sağlayan kelebek dövmeleri estetik açıdan sıkça tercih edilse de anlamı da tercih edilme sebepleri arasında yer alır. Dövme modelleri ve anlamları konusunda önemli bir yere sahip olan kelebek, birden fazla anlam ifade edebilir.

Bir kelebek gördüğümüzde aklımıza ilk gelen şeylerden birisi genel olarak bu canlıların eşsiz güzelliği olur. Kanatlarının üzerindeki görüntü bir ressamın tablosunda yer alan çizgileri andırır, özenerek çizilmiş kadar güzeldir. Bu sebeple kelebek dövmesinin anlamlarından birisi güzelliktir.

Kelebek ömrünün kısa olması ile bilinen bir canlıdır. Bu yüzden geçiciliği ifade etmek için de bu dövme modeli kullanılabilir.

Kelebekler hayat yolculuğuna bir tırtıl olarak başlarlar ve sonrasında her görende hayranlık uyandıran bir kelebeğe dönüşürler. Bu sebeple kelebek dövmesi, değişimi ifade etmek için de kullanılabilir. Değişmek, dönüşmek, gelişmek ve daha iyi bir insan olmak da kelebek dövmesi anlamı nedir sorusuna verilecek cevaplar arasında sayılabilir.

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (6)

Anka Kuşu Dövmesi

En çok tercih edilen ve bu yüzden dövme yaptırmak isteyenler tarafından en çok merak edilen dövmeler arasında anka kuşu dövmesi de yer alır. Anka kuşunun hayranlık uyandıracak kadar güzel bir görüntüsünün ve derin bir anlamının olması bu dövmenin tercih edilme sıklığını artırır. Doğal olarak anka kuşu dövme anlamı nedir sorusu dövme yaptırmayı düşünenler tarafından yoğun bir şekilde araştırılır.

Hüma kuşu, phoenix ve tuğrul kuşu gibi adlarla da anılan anka kuşu küllerinden yeniden doğması ile bilinir ve dövme olarak da yeniden doğuş anlamında kullanılır. Bunun yanı sıra bu dövme yenilenme, arınma gibi anlamları da ihtiva eder. Hayatında çok önemli bir yere sahip birini kaybedenler tarafından yeniden doğuş anlamı için bu dövme sıkça tercih edilir.

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (7)

Ejderha Dövmesi

Dövme anlamları erkek kullanıcılar tarafından da sıkça araştırılan bir konudur. Daha çok erkeklerin tercih ettiği ejderha dövmesi de erkeklerin ilgi alanına giren dövmelerden birisi olarak sayılabilir.

Dünya genelinde en çok tercih edilen dövme modelleri arasında yer alan ejderha figürü; çeşitli çizim, tasarım, renk ve şekillerle yorumlanarak usta ellerde bir şaheser haline gelebilir. Hayranlık uyandırıcı görünümü sayesinde bu dövme, yıllardır vazgeçilmeyen dövme modelleri arasında yerini almıştır.

Sadece görüntüsü değil, bu dövmenin anlamı da vücudunda ejderha figürü taşımak isteyenlerin sayısını artırır. Ejderha dövmesi güç, cesaret, bilgelik, koruyuculuk, uzun ömür, sonsuzluk, dünyalar arasında dolaşabilme gibi çok katmanlı anlamlar içerir.

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (8)

Sonsuzluk Sembolü Dövmesi

Sonsuzluk sembolü dövmesi, genellikle çiftler tarafından tercih edilen bir dövme çeşididir. Aralarında aşkın sonsuz olacağına inanan veya öyle olmasını umut eden kişiler genel olarak vücutlarının aynı noktalarına sonsuzluk sembolü dövmesi yaptırır.

Sonsuzluk sembolü bazen harflerle de oluşturulabilir ve âşıklar böylece hem sonsuzluk işaretini hem de iki kişi için anlam ifade eden bir cümleyi vücutlarında sembolik olarak taşıyabilir. Dövme anlamları yazı konusundan hareketle bu dövme için anlamlı cümleler seçilip tasarımda kullanılabilir.

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (9)

Melek Dövmesi

Bütün bir melek figürünün veya sadece zarif bir melek kanadı tasarımının vücuda işlenmesiyle oluşturulan melek dövmesi masumiyeti ifade eder ve popülerliğini hiç kaybetmeyen bir dövme modelidir.

Meleklerin doğduğumuz günden itibaren bizi gözlediğine ve çeşitli kötülüklerden koruduğuna inanılır. Bu koruyucu anlam da melek dövmesinin tercih edilme sebeplerinin en önemlileri arasında yer alır.

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (10)

Dövme Yaptırmadan Önce Bilmen Gerekenler

Dövme yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Bu detaylar arasından en önemlilerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

  • Öncelikle vücuduna işleyeceğin bu sembolün, izin kalıcı olduğunu bilmen gerekir. Canın sıkıldığında dövmeyi bir kolye, yüzük veya halhal gibi değiştiremezsin. Dövmeyi sildirme gibi bir seçeneğin de mevcut. Ancak bu oldukça uzun ve ağrılı bir süreç olduğu için bu işlemi çok tercih etmek istemeyebilirsin. Üstelik her dövme sildirme işemi %100 kesin sonuç vermeyebilir ve dövmeden geriye izler kalabilir. Bu sebeple kendini yansıttığına ve gerçekten senin için bir anlamı olduğuna emin olduğun bir dövme yaptırman her zaman en doğru seçenektir. Bunun için fikirlerinin olgunlaştığı bir yaşında dövme yaptırmak da güzel bir tercih olur.

  • Dövme yaptıracağın yeri ve kişiyi de iyi seçmen gerekir. Bu konuda alanında uzman olan bir kişiden destek almalısın. Aksi takdirde hem görünüm açısından hem de sağlık açısından istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsin.

  • İlk dövmeni yaptırıyorsan görece küçük bir model tercih etmen senin için daha az acı hissetmek adına yararlı olabilir.

  • Yaz mevsiminde bir dövme yaptıracaksan bu işlemi tatil dönüşünde yaptırmalısın. Zira dövmenin güneşe çok maruz kalması dövmeyi olumsuz etkileyebilir. Üstelik yeni yapılan bir dövmeyle denize veya havuza girmek enfeksiyon kapmana da sebep olabilir.

  • Dövme yaptırmadan önce dikkat etmen gereken hususlar yukarıdakilerle sınırlı değildir. Bunlar temel olarak göz önünde bulundurman gereken ayrıntılardır. Alanında uzman bir dövmeci zaten sana gerekli detayları aktarır. Özetle dövme yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler konusunun kilit noktası doğru deseni, doğru zamanı ve doğru dövmeciyi bulabilmektir!

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (11)

İlgini Çekebilir:

Bedeninde Gökkuşağı Gizli! 7. Çakrayı Tanıma Vakti!

Evin Enerjisini Tazeleyen 10 Pozitif Fikir

Doğal Enerji Taşları ve Şifalı Etkileri

Modaya Ses Getiren Moda İkonlarını Tanıyoruz

Bereket ve Bolluğun Simgesi: Sitrin Taşı ve Özellikleri

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler

Eski bloglar {{ title}} başlığına geri dön Güncel bloglar

Vücuttaki Sembolik İşaretler: Dövmeler ve Anlamları (2024)

FAQs

3 tane nokta dövmesi ne anlama gelir? ›

Rus mafya üyeleri hapishanedeyken ellerine dört duvar arasında olduklarını anlatan beş nokta veya ihbarcı olmadıklarını anlatan ve görmedim, duymadım, konuşmadım anlamına gelen üç nokta dövmelerini yaptırdılar. Anadolu'da da dövme tarihi oldukça eskidir.

Lotus çiçeği dövmesi ne anlama gelir? ›

Aydınlanma, yeniden doğuş, zenginlik, saflık, güzellik gibi anlamları sembolize etmesinin yanı sıra güçlü ve cesur bir karakter, ruhsal yolculuk, şefkat ve sevgi gibi farklı anlamları da ifade eder. Hinduizm ve Budizm gibi Doğu felsefelerinde ise lotus çiçeği kolyesi neyi ifade eder sorusu için farklı cevaplar verilir.

Karma yazılı dövme ne anlama geliyor? ›

temel anlamı tanrısallık. umut ve inançla bağlantılı.

Dövmede ay neyi temsil eder? ›

en sık tercih ettiğimiz bir diğer. dövme modellerinden ise. ay var ay dişil enerjiyi anlatır.

777 dövmesi ne anlama gelir? ›

777 için bir numeroloji okuması , tamamen üçüncü göz ruhsal farkındalığınızın uyanışı ile ilgilidir. 777, sezginin ve içsel bilgeliğin sembolüdür. 7 sayısı ayrıca tezahürler ve iyi şans için bilinir.

Üç nokta neye konur? ›

Bir cümle amaçlı olarak tamamlanmamış, cümlenin anlamı okuyucuya bırakılmışsa cümlenin sonuna üç nokta (...) konur. Söz arasında söylenmeyen, söylenmek istenmeyen sözcüklerin yerine konur. Birtakım örnekler verilip bunların benzerlerinin de bulunabileceğini anlatmak için kullanılır.

Anka kuşu dövmesi neden yaptırılmalı? ›

Anka Kuşu Dövmesi

Hüma kuşu, phoenix ve tuğrul kuşu gibi adlarla da anılan anka kuşu küllerinden yeniden doğması ile bilinir ve dövme olarak da yeniden doğuş anlamında kullanılır. Bunun yanı sıra bu dövme yenilenme, arınma gibi anlamları da ihtiva eder.

Dövme de güneş ne anlama gelir? ›

Genellikle güneş, yaşamın kaynağı, ışık, enerji, güç, canlılık ve yeniden doğuş gibi pozitif sembollerle ilişkilendirilir. Güneş dövmesi, kişinin bu anlamları yansıtmak istediğini ve içsel gücünü temsil ettiğini ifade edebilir.

Hiçlik dövmesi ne anlama gelir? ›

Hiçlik sembolü anlamı; felsefik olarak nihilizm de hiççilik, tasavvufta ise benlik, gurur, kibir gibi kötü duygulardan, huylardan arınmak, hiçlik ve yokluk durumunda olmaktır.

Kalp dövmesi ne anlama gelir? ›

Anatomik kalp dövmesi, kişinin içsel duygusal derinliği, yaşamın karmaşıklığı ve insan doğasının anlayışını sembolize eder. Aynı zamanda fiziksel ve duygusal bağlamda açıklık, dürüstlük ve şeffaflığı ifade edebilir.

Dövmede aslan ne demek? ›

Aslan dövmesi: Ormanın kralı aslan gurur, liderlik ve cesareti temsil eder. Kertenkele dövmesi: Tehlikeden kaçmak için kuyruğunu bırakıp giden kertenkele totemi bize oluruna bırakma ve kendini koruma prensiplerini gösterir.

Dövmede rl ne demek? ›

Round Liner (RL) dövme iğneleri ve Round Shader (RS) dövme iğneleri, kullanımlarını net bir şekilde açıklarsak; RL iğneler kontür içindir ve RS iğneler de gölgelendirme içindir. Super Light Liner'lar en ince çizgiler için kullanılır.

Kolda 3 nokta ne anlama gelir? ›

Yorum Yap. Yolun kenarında üç siyah noktalı sarı bir kol bandı takan bir kişi görürseniz, bu sizin için şu anlama gelir: Güven ilkesi burada geçersizdir. Bu noktada sizin özellikle dikkatli olmanız gerekir. Çünkü kol bandı ciddi görme bozukluğu şeklinde fiziksel bir engel olduğuna işaret eder.

Yanakta 3 nokta ne anlama gelir? ›

Cevap: Tamamlanmamış Cümlelerin Sonuna Veya Başına Yan Yana Konulan Noktalama İşaretinin Adı (...)

4 tane nokta ne anlama gelir? ›

Dört-terminal algılama (4T algılama), 4-tel algılama veya 4-nokta probları metodu daha basit ve daha alışılmış iki-terminal (2T) algılamadan daha hassas ölçümler yapmak için akım taşıyan ve voltaj algılayıcı elektrot çiftleri kullanan bir elektriksel empedans ölçüm tekniğidir.

Ünlem üç nokta ne demek? ›

Yani tamamlanmamış cümledir. Yani bu bir X filtreli cümledir arkadaşlar. Karşılıklı konuşmalarda eksik bırakılan cevaplar da kullanılabilir. Ünlem ve seslenme memelerde anlatımı pekiştirmek için kullanılabilir.

Top Articles
Www Sf Bay Area Craigslist Com
Merced Eschool Solutions
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Sizewise Stat Login
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
C&T Wok Menu - Morrisville, NC Restaurant
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Speechwire Login
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
Restored Republic
3473372961
Craigslist Gigs Norfolk
Moxfield Deck Builder
Senior Houses For Sale Near Me
Whitehall Preparatory And Fitness Academy Calendar
Trivago Myrtle Beach Hotels
Anya Banerjee Feet
Three V Plymouth
Poe Self Chill
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5555

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.