A’dan Z’ye Tüm Dövme Motifleri ve Anlamları [En Geniş Kapsamlı Liste] – Newobsessions Blog (2024)

Table of Contents
Ağaç Dövmesi Ne Anlama Gelir? Ahtapot Dövmesi Ne Anlama Gelir Akrep Dövmesi Anlamı Nedir Ananas Dövmesinin Anlamı Nedir Anka Kuşu Dövmesi Anlamı Nedir Arı Dövmesi Anlamı Nedir Aslan Dövmesi Ne Anlama Gelir? Aum (OM) Dövmesi Anlamı Nedir Ay Dövmesi Anlamı Nedir? Ayı Dövmesinin Anlamı Nedir Balık Dövmesinin Anlamı Nedir? Çapa Dövmesi Anlamı Nedir? Çiçek Dövmelerinin Anlamları Nelerdir? Çift Çizgi Dövmesi Anlamı Nedir Çince Yazı Dövmeleri Ne Anlama Gelir? Çukur Dövmesinin Anlamı Nedir Deniz Kızı Dövmesi Anlamı Nedir? Elmas Dövmesi Anlamı Nedir? Fil Dövmesi Anlamı Nedir? Flamingo Dövmesi Anlamı Nedir? Geometrik Dövmelerin Anlamları Nelerdir? Geyik Dövmesi Ne Anlama Gelir? Hiçlik Sembolü Dövmesi Anlamı Nedir Gül Dövmesinin Anlamı Nedir? Kalp Dövmesinin Anlamı Nedir? Kalp Ritmi Dövmesi Ne Anlama Gelir? Kaplan Dövmesi Ne Anlama Gelir? Karahindiba Dövmesi Anlamı Nedir? Kartal Dövmesinin Anlamı Nedir? Kedi Dövmesinin Anlamı Nedir? Kelebek Dövmesi Motifi ve Anlamı Korsan Dövmesi Ne Anlama Gelir? Köpek Dövmesi Anlamı Nedir? Kurt Dövmesi Ne Anlama Gelir? Kuş Dövmesinin Anlamı Nedir? Mandala Dövmesinin Anlamı Nedir? Melek Kanadı Dövmesi Ne Anlama Gelir? Minimal Dövmeler Ne Anlama Gelir? Noktalı Virgül Dövmesi Ne Anlama Gelir? Pusula Dövmesi Ne Anlama Gelir? Rüya Kapanı Dövmesi Ne Anlam İfade Eder? Şahin Dövmesi Ne Anlama Gelir? Tribal Dövme Anlamı Nedir? Tüy Dövmesi Ne Anlama Gelir? Zeytin Dalı Dövmesi Anlamı Nedir

Dövme bir yaşam tarzıdır ve vücudunuz da taşıyacağınız dövmenin bir anlam ifade etmesi her şeyden çok önemlidir. Alfabetik olarak hazırladığımız en geniş kapsamlıdövme motifleri ve anlamlarılistemiz sizlerle…

Ağaç Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Doğaya ve doğanın devamına en büyük katkısı olan ağaçlar, dövme sanatının da rağbet gören sembollerinden olmuştur. Tarih boyunca da bu önemi nedeniyle ağaç dövmeleri her dönemin gözdesi olmaya devam etmişlerdir. Burada en önemli etken ise ağacın anlamını asla yitirmemesinden kaynaklıdır.Devamı için tıklayınız…

Ahtapot Dövmesi Ne Anlama Gelir

Ahtapot dövmesiderin sembolik anlamları nedeniyle dövme modelleri arasında çarpıcı tasarımlarla çokça sevilmektedir. Ahtapot dövmesi anlamı ise ahtapotun her bir koluna ithaf edilen özelliklerden gelmektedir ve ahtapotun sıradışı özellikleri ahtapot dövmesinin anlamını oluşturmaktadır. Ahtapot dövmesi;karmaşıklığı, gizemi, çeşitliliği, görüşü, zekayı, yanılsamayı, değişkenliği ve iç görüyütemsil eder.

Yine ahtapotun bir saldırı anında uzuvlarından birisini bırakma özelliği, insanın kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan ayrılabileceğini temsil eder. Ahtapot kamufle olabilen, omurgasız olduğu için hızlı ve çevik olduğu için, kişilik özelliklerine göre dövme arayanlara hitaben çok güzel tasarımlarda olabilmektedir. Genel olarak ahtapot derin sembolik anlamları olan bir hayvan dövmesi modelidir.

Akrep Dövmesi Anlamı Nedir

Akrep dövmesi anlamı, genellikle astrolojik burcunu simgelediği için yaptıranların olduğu gibi sahip olduğu derin anlamlar için de sıkça yaptırılmaktadır. Akrep, aynı kelebek gibi metamorfozu yani değişimi simgeler. Akrepler ömürleri boyunca 5-6 kez deri değiştirirler ve bu sebepten ötürü, değişimi, gelişimi ve yeniden doğuşu simgeler.

Akrep sadece yeniden doğuşu değil, güçlü karakteri de sembolize eder, akrep düşünmeden hareket etme, baştan çıkartma gibi, hayalperest, iç güdülerle hareket etme anlamlarına da gelmektedir.Akrebin zehirli iğnesi tehlikeyi sembolize etse de, akrep aynı zamanda iyileşmenin de sembolüdür. Afrika’da akrep zehiri yüzyıllarca tedavi amaçlı kullanılmıştır.Akrepeski zamanlarda kadın doğum sancılarına yardım eden tanrıça’nın da sembolü olduğundan, doğurganlığın sembolü olarakta kullanılmıştır.

Akrepdövmesinin bir diğer sembolize ettiği değerler ise erkekler içindir, güç ve savaşçı özellikleri sembolize eder. Aynı zamanda savunma ve korumanın da sembolüdür. Son olarakta akrep 25 yıllık hayatının uzun bir süresini yalnız geçirdiğinden, yalnızlığın sembolü olarakta dövmelerde kullanılmaktadır.

Ananas Dövmesinin Anlamı Nedir

Ananas dövmesinin anlamıgenel olarak arkadaşlık ve misafirperverliğin sembolü olmuştur. Pasifik Okyanusunun güney kesimlerinde insanlar misafirlerine ananas ikram ederlermiş ve zenginlik ve refahın simgesi olarak değer görmüştür. Ananas sıcak iklimlerde yetişen, yaprakları, şekli ve görüntüsü nedeniyle sıcakkanlılığı temsil etmiştir.

Ananas çok lezzetli ve oldukça sulu bir meyvedir. Yine dövme anlamı olarak dışarıdan sert görünen ama içi sıcacık insanlar için tercih edilebilen dövmeler arasındadır. Genel olarakananas dövmesi anlamı, sıcak, samimi dostluğu, arkadaşlığı temsil etmektedir.

Anka Kuşu Dövmesi Anlamı Nedir

Anka kuşu dövmesi, hem kuşun tasarımı hem de anlamı bakımından oldukça çok sevilen bir dövme türüdür. Anka kuşu, bir diğer adıyla zümrüdüanka kuşu,hüma kuşu,tuğrul kuşu,phoenixgibi bir çok adla anılmaktadır. Bu efsanevi kuş, çok uzun yıllar yaşayabilmekte ve tüylerinin güzelliği ile dillere destan olmaktadır.

Efsaneye göre anka kuşu ölümüne yakın zamanlarda çalılardan bir yuva yapar ve güneşin bu çalıları yakmasıyla kendi sonunu hazırlar. Daha sonra aradan 3 gün geçtikten sonra küllerinden yavru bir anka kuşu doğar ve böylece sonsuz ömrü devam eder.

Görüldüğü gibianka kuşu dövmesi anlamıyeniden doğuş demektir. Küllerinden doğma anlamı taşır. Yeniden doğma, yenilenme, arınma anlamları taşır, spiritüel olarak reenkarnasyon olarak bilinir. Anka kuşu dövmesini yaptırmak için bir başka neden ise, hayatında çok sevdiği kişiyi kaybedenlerin, onları anka kuşu dövmesi ile vücutlarında ölümsüzleştirdikleri anlamı taşımaktadır. Anka kuşu dövmesi sembolik olarak çok güçlü ve güzel anlamlar taşıdığı için oldukça çok tercih edilen bir dövme modelidir.

Arı Dövmesi Anlamı Nedir

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyetin ana sembolü olan arılar, dövme kültüründe de bir çok anlam ile ifade edilmektedir. Genel olarakarı dövmesinin anlamı; topluluğu ve bağlılığı temsil eder. Yine arıların doğanın ekolojik çeşitliliği ve doğanın canlanması için bulundukları hizmetler nedeniyle, çevreci kişilerin ana sembollerinden biri olmuştur.

Arı dövmesi kişilerin karakter özelliklerini temsil etme noktasında ise, arıların çalışkanlığı ve kovanlarının taciz noktasında, evlerini savunmaları, kişi özellikleri olarak tercih edilen dövme modellerinin en favorilerindendir.Kraliçe Arı dövmesiise dişiliğin ve güçlü kadınsı liderliğin sembolü olarak bir çok güçlü kadın tarafından kullanılmaktadır. Sonuç olarakarı dövmesi, çalışkanlığın, savunmacılığın, anaç karakterin, dişiliğin ve çevreciliğin sembolü olarak kullanılmaktadır.

Aslan Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Güç, cesaret ve liderliğin sembolü denildiğinde akla ilk gelen aslan dövmesi olacaktır. Ormanların kralı olan aslanlar antik zamanlardan bu günlere dek sembol olarak kullanıldıkları her ortamda gücün temsili olmuşlardır.Devamı için tıklayınız…

Aum (OM) Dövmesi Anlamı Nedir

Aumyadaom dövmesi anlamı, Hinduizm’de mistik etkisi olduğuna inanılan sözcüklerin en kutsal sayılan hecesidir. A ve u harfleriyle o sesine ilaveten m sesi de eklenince om sesini veren bir hece olan bu dövme modeli yeryüzü, gökyüzü ve gök katlarını temsil eder.

Bu üç bölgede Brahma, Vişnu ve Şiva tanrılarını ve Rig, Yacur ve Sama adlı üç kutsal veda metnini sembolize eder. Om dövmesi anlamı gizemli bir şekilde bütün evrenin özünü simgeler.

Om, Aum, Ohm dövmesi, evrenin sesi anlamına gelir. Om her şeyi kapsar, nihai gerçekliğin özüdür ve evrende ki her şeyi birleştirir. Om sesinin yarattığı titreşimlerin vücuttaki çakralara, üçüncü göz ve taç çakralara enerji verdiği düşünülmektedir.Om dövmesi anlamı, barış, huzur ve dinginlik anlamlarına gelmektedir.

Ay Dövmesi Anlamı Nedir?

Ay, çok eski zamanlardan beri insanların ilgisini çekmiş ve zaman zaman kutsal özellikler atfedilmiştir. Ay’ın hilal şeklinden dolunay şekline olan döngüsü yenilenme, diriliş, olgunlaşma ve yaşlanma anlamlarına gelir. Ay, geçmiş zamanlarda kadın tanrıçalar için kullanılmış, aynı şekilde Güneş’in erkek tanrılar için kullanıldığı gibi. Bu yüzden ay dövmeleri de genellikle kadınlar için daha uygun olmakta.Ay dövmesi anlamıgenel olarak, yenilenme, değişim, gelişim, bereket, gizem, tanrıçalık gibi anlamları bulunmaktadır.

Ayı Dövmesinin Anlamı Nedir

Kara hayvanlarının içinde cüssesi, hızı ve gücü ile en güçlü hayvanlar arasında yerayı, sahip olduğu anlamlar bakımından da oldukça fazla hayran kitlesine sahiptir.Ayı dövmesi anlamıbir çok kültürde mistik bir iyileştirme gücü olduğu düşünülen hayvanın aynı zamanda tanrıların savaşta inananlarına verdiği gücün sembolü olarak yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Ayı. Antik Mısır’da hakimiyet, ayrıcalık ve otoritenin de sembolü olarak kullanılmıştır.

Ayı dövmesini, erkekler genellikle güç sembolü için kullanırlar, kadınlar ise, ayının anaç halini, yavrularını koruma iç güdüsünü ve sevimliliğini, aynı zaman da orman ruhlarını temsil ettiği düşünülür. Yine ayı, normal de sessiz sakin ama tehdit algıladığında ise ne kadar güçlü ve saldırgan olabileceğini gösterir. Genel olarakayı dövmesi anlamı, hem erkek hem bayan modellerinde, kuvvet, güç, dayanıklılık, doğa, cesaret, güven, maneviyat gibi anlamlar içerir.

Balık Dövmesinin Anlamı Nedir?

Balık figürleri hayatımızda aktif olarak pek çok yerde kullanılmaktadır. Dövme sanatı da bu alanlardan bir tanesidir. Balık dövmeleri her yaştan insanı bedeninde kullanabileceği sembollerdir. Anlamları derin ve geniş olan balık sembolleri, hayatımızda oldukça eski dönemlerde dahi var olmaya devam etmişlerdir.Devamı için tıklayınız…

Çapa Dövmesi Anlamı Nedir?

Çapa dövmeleri genellikle denizciler tarafından tercih edilen bir dövme modelidir,Çapa dövmesi anlamıolarak umut, kurtuluş, soğukkanlılık, sakinlik ve kararlılığı temsil eder. Çapa sembolü denizciler için genel olarak kuvvet sembolü olarak kullanılır.

Çapa dövmeleri çok farklı yerlerde kullanılabilir, göğüste, bilekte, kolda gibi… Oldukça güzel duran çapa dövmeleri nasıl ki gemilerin sağlam bir yere demir atması gibi anlamı varsa, sağlam ilişkileri vurgulamak içinde çapa sembolü tercih edilmektedir. Yine çapa dövmelerinin içerisinde hayatınızda anlam ifade eden önemli kişilerin isimleri yazılarak ölümsüzleştirilmesi mümkündür. Çiçekli bir çapa dövmesi zor günlerden geçtiğimizi ve yola devam etmemiz gerektiğini vurgular…

Çiçek Dövmelerinin Anlamları Nelerdir?

Dövme, her açıdan sanatın bir parçası olmasının yanı sıra sanatın kendisidir. Çiçek dövmeleri de dövme sanatında kendilerine derin bir yer bulmuş kategorilerindendir. Minik bir çiçek dövmesi ile bir anda zariflik tüm dövmeye hakim olabilir.Devamı için tıklayınız…

Çift Çizgi Dövmesi Anlamı Nedir

Hayatımızın bir çok noktasında çift çizgi yada paralel iki çizgi olarak adlandırılan geometrik deseni görürüz.Tren raylarında, yollarda hep bu çift paralel çizgiyi görürüz. Çift çizgi dövmesi de en çok tercih edilen geometrik dövme modellerindendir. Çift çizgi dövmesi anlamı ise sonsuz evren olarak tabir edilmektedir, aynı zamanda birbirine eşit iki denk gücü, kadın ve erkeği sembolize eder. Paralel iki çizgi hiç bir zaman birbirini kesmez ve bu yüzden sonsuzluk olarak anlamlandırılır ve kişiler daha çok bu iki yada üç paralel çizgiyle kendisiyle alakalı sonsuzluk ifade edecek kişileri yada durumları sembolize etmektedir.

Çince Yazı Dövmeleri Ne Anlama Gelir?

Sizi ve duygularınızı en çok yansıtan dövme modelleri arasında yazılardan oluşan dövmeler bulunmaktadır. Kişiye özel olmaları diğer dövme çeşitlerine göre oldukça basittir. Seçeceğiniz bir ya da birkaç cümle ile dövmenizi özel kılabilirsiniz. Çince yazı dövmeleri de bir cümlenin özgünlüğünü anlatan en iyi seçenek olacaktır.Devamı için tıklayınız…

Çukur Dövmesinin Anlamı Nedir

Çukur dövmesinin anlamını Emmi’nin ağzından dinleyelim…Bak bu en baştaki çatıdır, misal başın dara düştü diyelim, kaçıyorsun hemen mahalleye gel, karşına çıkan ilk evin kapısını çal, gir içeri, göster dövmeni devam. O evin çatısı artık senin de çatındır. İlk nokta, bu evdeki ailedir, anan, baban, bacın, eşin çocukların, sana emanettir, onlara gözün gibi bakacaksın. İkinci nokta, bu dışarıdaki ailendir, kan kardeşlerin, ortakların, aynı yola baş koyduğun adamlar, onlar senin için gerektiğinde kurşun yer, gerektiğinde sen de onlar için kurşun yersin.Üçüncü nokta ise, buda senin en büyük ailendir, Koçovalılar… bu dövmeyi bir kere yaptırınca onlar da senin anan baban olur, deden, kardeşin, nenen, teyzen, hepsi… seni korurlar, aç açıkta bırakmazlar, sende onları sever ve sayarsın.En alttaki ise, işte o çukurdur, yuvadır, herkesin bir yuvası var şu hayatta, bizimkide çukurdur. Şimdi hepsini topla, ne dedi bu dövme sana, başımızın üstünde bir çatı, ayağımızın altında bir çukur, içinde de ailemiz olduğu sürece, bize bu dünyada ölüm yok demektir. Bir şey var yalnız, bu dövmeyi yaptırırsan, günün birinde çukurdan çıksan bile, çukur senden çıkmaz ona göre… Efsaneçukur dövmesinin anlamıbudur.

Deniz Kızı Dövmesi Anlamı Nedir?

Deniz kızları, üst bedeni insan görüntüsünde olan ve alt bedeni ise balık görüntüsünde olan gerçek olduğuna inanılmayan varlıklardır. Deniz kızlarının var olma konusunda birçok efsane bulunmaktadır. Efsane olarak kaldığı içinde tarih boyunca ana hatları belirli olsa da çizimleri günümüze dek farklılıklar içermiştir.Devamı için tıklayınız…

Elmas Dövmesi Anlamı Nedir?

Elmas, yüzyıllar boyunca değerli bir taş olması, ona sahip olanın güçlü ve zengin olmasından ötürü, gücün ve zenginliğin sembolü olarak bir çok yerde kullanılmaktadır. Diamond dövmesiyadaelmas dövmesinin anlamıise lüks, soyluluk, asalet, güç ve zenginlik olarak tarif edilmektedir. Elmas dövmesinin trend modelleri arasında, sadece çizgilerden oluşan modeller gibi renkli ve daha canlı modeller sıkça kullanılmaktadır.

Fil Dövmesi Anlamı Nedir?

Son zamanlarda sıkça tercih edilen dövme modellerinden biri olan fil dövmeleri, bir çok anlam ifade etmektedir.Fil dövmesi anlamolarak refah ve iyi şans anlamına gelmektedir ama aynı zamanda doğada ki varlığı ile güç, haysiyet ve uzun ömürlülüğü temsil eder. Yine fillerin yaşantısından sabır, zeka, güçlü aile bağları ve maneviyat temsil eder.

Fil dövmelerinin yapıldığı yerlere göre de anlam taşımaktadır. Örneğin boyun bölgesine yapılan birfil dövmesi, başkalarının sizin hakkında ne düşündüğünüzü umursamadığınızı ifade eder.

Eğer bir fil dövmesi ile başarıyı sembolize etmek isterseniz o zaman Hindu başarı tanrısıGaneshadövmesini yaptırmak sizin için uygun olacaktır. Küçük fillerden oluşan bir dövme ise güçlü aile bağlarını tasvir eder.

Flamingo Dövmesi Anlamı Nedir?

Flamingo dövmeleri güzelliğini, zarif duruşu ve rosa rengiyle özel olan flamingo kuşlarından almaktadır. Kuşların olduğu dövmeler her zaman göze hoş gelen zarif dövmelerdir. Ancak söz konusu flamingo olduğunda bu durum biraz daha artmaktadır.Devamı için tıklayınız…

Geometrik Dövmelerin Anlamları Nelerdir?

Geometrik dövme 2000’li yılların başlangıcıyla ilgi gören dövmeler arasında yer almaya başlamıştır. Kamil Mokot, Jasper Andres gibi ön plana çıkan dövme sanatçıları da buna katkı sağlamıştır. Sadeliğin ve aynı zamanda detayların dövme üzerinde birleştiği geometrik desenler bu alanda yeni bir soluk olmuştur.Devamı için tıklayınız…

Geyik Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Geyik dövmeleri, dövme sanatında kendilerine oldukça geniş bir alan bulmuşlardır. İlhamını güzelliği ve masumluğu tarihin her döneminde gözde olmuş geyiklerden almaktadır. Zarif ve şık aynı zamanda da hayvan severlerin de haliyle çok sık tercih ettikleri motifler arasına girmişlerdir.Devamı için tıklayınız…

Hiçlik Sembolü Dövmesi Anlamı Nedir

Sembolik dövme modellerinden biri olanMevlana‘nınhiçlik sembolü, dövme olarak kullanılmak istenirse, şu anlamlara gelmektedir; Nihilizm felsefesi olarak hiççilik, tasavvufta ise hiç varlık, benlik, gurur, kibir gibi duygulardan arınmak, hiçlik ve yokluk durumunu anlamaktır. Ancak hiçliğe ulaşılınca her şeyi idrak edebiliriz.Hiçlik sembolü dövmesi modelleri için tıklayınız…

Hiçlik sembolünün manevi anlamı ise, Tanrı’nın yüceliği ve büyüklüğü karşısında , kendini hiç saymak, küçüklüğünün farkında olmak, O’na hayranlık ve saygı duyarak yaşama hali olarak tanımlanır. Hiçlikte bilginin getirdiği tevazu, mütevazilik vardır, kendini ve haddini bilme hali vardır.Hiçlikmakamında gurur ve kibir yoktur.Hiçlik dövmesinin anlamıbu şekilde olmaktadır.

Gül Dövmesinin Anlamı Nedir?

Doğanın en özel temsilcilerinden olan güllerin sembolleri her dönem insanlar tarafından kullanılmıştır. Gül sembolünün bu kadar çok tercih edilmesinin en önemli sebebi pek çok anlama karşılık gelmesidir. Farklı inançlar, toplumlar ve uygarlıkların geçmişlerinde gül sembollerine rastlanmaktadır.Devamı için tıklayınız…

Kalp Dövmesinin Anlamı Nedir?

Kalp dövmesi anlam ve model bakımından sınırları olmayan dövmelerdir. Popülerliklerini asla yitirmeyen bu dövmeler için ana tema kalp sembolüdür. Basit tasarımları olsa da kişiye özgü modeller haline getirilebilir. Üstelik ufak dokunuşlar ya da eklemelerle kalp sembollerini özgün bir hale getirmekte aynı zamanda oldukça basit olacaktır.Devamı için tıklayınız…

Kalp Ritmi Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Hayatın değerini vücudunda taşımak isteyenler kalp ritmi dövmesi taşımaktadırlar. Kalp ritmi sembolleri genellikle vücutta sık sık görülebilecek alanlarda yer almaktadır. Her kesim tarafından kullanılan sembollerdir. Yaşanılan kayıpları ya da hayatın değerini yansıttığı için erkek ve kadınlar tarafından kullanılmaktadır.Devamı için tıklayınız…

Kaplan Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Kaplan dövmesi geçmişten gelen zengin içeriğinin yansıdığı popüler dövmeler arasında yer almaktadır. Tutku, ihtiras, hız gibi anlamlarının yanında güzellikleri de dövmeler için tercih edilme nedenlerindendir. Kadın ve erkekler üzerinde farklı modelleri ve anlamlarıyla yer almaktadır.Devamı için tıklayınız…

Karahindiba Dövmesi Anlamı Nedir?

Güzelliğin, derin anlamların, yaşamın ve naifliğin sembolü olan çiçekler insan hayatında pek çok sembolün ilham kaynağıdır. Bu ilhamdan nasibini dövme sanatı da almıştır. Son dönemlerde zarif ve şık dövme isteyenlerin ilk seçenekleri arasında papatya, gül, lotus ve karahindiba dövmesi modelleri yer almaktadır.Devamı için tıklayınız…

Kartal Dövmesinin Anlamı Nedir?

Kuşlar arasında en güçlü olan kartalın sembol olduğu kartal dövmeleri her dönem ilgi gören dövmeler arasında yer almaktadır. Sinirli bakışları, gücü ve otoritesi ile karakterinde bu niteliklerin var olduğuna inananların dövmeleri olmuştur.Devamı için tıklayınız…

Kedi Dövmesinin Anlamı Nedir?

Kedi dövmeleri, birden fazla anlamın karşılığını bulan özel dövmelerdir. Kediler yüzyıllardır doğada var olan ve bugün ise evlerimizde, hayatlarımızda olmazsa olmaz olan canlılardır. Kimi inanışa göre olumsuz anlamların temsilcisi kimi inanışa göre bir tanrıçanın sembolüdür.Devamı için tıklayınız…

Kelebek Dövmesi Motifi ve Anlamı

Kelebek dövmesi anlamıiki farklı şekilde ifade edilmektedir, bir grup kelebeğinkısa ömrüifade ettiğini,değişken kişiliğivekibirgibi anlamlar içermesinden dolayı tavsiye etmezken, diğer bakış açısı ise kelebeklerin ruhen derin manaları olan, pozitif bakış açısını temsil eden hayvanlar olduğunu, antik çağlar da ruhların dünya hayatından cennet’e geçişlerini sağladığına inanmaktadırlar.

Yine,tırtılın kelebeğe dönüşmesinin de insan hayatında yaşadığıbüyük dönüşümüifade ettiğini, bir başka yorum da ise, bizim için önemi büyük olan ve hayatını kaybetmiş bir kadını tasvir ettiğini, kısa ömrüyle de dünya hayatının sonsuz cennet hayatına kıyasla kısa olmasını sembolize eder.

Kelebek dövmesi, dövme kültüründe feminen tarafın baş simgelerinden birisi olmuştur ve yeniden doğuşun simgesi olarak kabul görmüştür. Resimde kigeçici kelebek dövmesini satın almak için tıklayınız.

Korsan Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Korsan dövmesi ilk çıkış noktası deniz taşıtlarına saldırılar düzenlemesiyle bilinen korsanlardan örnek alınarak oluşturulan bir dövmedir. Korsanların da diğer semboller kadar eski bir tarihi vardır. Günlük hayatınızda hemen hemen her şeyin üzerinde korsan sembolü kullanılabilir.Devamı için tıklayınız…

Köpek Dövmesi Anlamı Nedir?

Köpek dövmeleri, hayvan dostu ve köpek severlerin aklına gelebilecek en klasik dövmeler arasında yer almaktadır. Bu dövmelerin klasik hale gelmesinde köpeklerin ve insanların arasında oluşan güçlü bağlar yer almaktadır.Devamı için tıklayınız…

Kurt Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Kurt dövmesi, geçmişten bugüne güçlü karakterlerin bir yansıması olan dövme çeşidi olmuştur. Zengin anlamının sebebi güçleri ve çekicilikleriyle efsane olan kurtlardan almaktadır. Kurt sembolleri geçmişten bugüne her kültürde, mitolojide, inanışlarda, filmlerde, masallarda ve kabilelerde kendine yer edinmiş olan bir semboldür.Devamı için tıklayınız…

Kuş Dövmesinin Anlamı Nedir?

Kuş dövmesi, baharın gelişini müjdeleyen kuşlardan ilham alan dövme çeşitleridir. Kuşlar sadece dövme sanatına değil pek çok sanata ilham olmuş ve olmaya da devam etmektedirler. Uçma yetenekleri tarih boyunca insanlar tarafından imrenilen en belirgin özelliği olmuştur.Devamı için tıklayınız…

Mandala Dövmesinin Anlamı Nedir?

Mandala dövmesi modelleri her dönem ilgi görmüş olup son dönemlerde popüler dövmeler haline gelmişlerdir. Mandala sembolleri tarihin eski dönemlerinde iyileştirme amaçlı kullanılmışlardır. İlk çıkış noktası Budizm inanışıdır.Devamı için tıklayınız…

Melek Kanadı Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Melek kanadı dövmesi tüm kanat figürleri arasında kendine özel yerleri olan dövmeler arasında yer almaktadır. Melek sembolleri her dinde, kültürde, uygarlıkta ve toplumda kendilerine en kutsal anlamların karşılığı olmaktadır.Devamı için tıklayınız…

Minimal Dövmeler Ne Anlama Gelir?

Minimal dövmeler vücudunda küçük dövmeler isteyenlerin yeni gözdesi haline gelmiştir. Büyük ve gösterişli dövmeler her zaman ilk tercihler arasında yer almamaktadır. Özellikle minimalizm akımı ile hayatımızda minimal dövmeler fazlaca yer almaya başladı.Devamı için tıklayınız…

Noktalı Virgül Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Son zamanlarda ortaya çıkan bir dövme trendi olan noktalı virgül dövmesi, aslında sadece bir simgeden ibaret değil arkasında güçlü bir mana yatan dövme modelidir.Noktalı virgül dövmesinin anlamızihinsel sağlık sorunları ve intiharı önlemenin önemini temsil eder.

Noktalı virgül dövmesi rastgele seçilmiş bir dövme değildir, 2013 yılında ortaya çıkanSemicolon Tattoo Projectisimli bir projenin ürünüdür ve hayatlarında intihar etmeyi yenenlerin, bu tür zihinsel problemlerle mücadele edenlerin birbirlerine umut olması için yaptırdıkları dövmedir.

Seçilennoktalı virgülsembolü de rastgele değil, imla kuralları gereğince aslında bitirmek istediğimiz bir cümleyi devam ettirdiğimiz anlamına gelir.Noktalı virgül dövmesiile vurgulanan durum ise, yazar sizsiniz ve cümle de hayatınız. Sonlandırmayı düşündüğünüz yerden devam edin anlamına gelmektedir.

Pusula Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Pusula dövmesi, yön bulmaya yardımcı olan pusula cihazından ilham alan bir dövme çeşididir. Pusula sembolü tarihi dönemlerden bugüne kadar gelen semboller arasında yer almaktadır. Manevi değeri yön bulma işlevinin önüne geçmiş de denilebilir.Pusula dövmesi hakkında daha fazla bilgi…

Rüya Kapanı Dövmesi Ne Anlam İfade Eder?

Rüya kapanı dövmesi bir diğer isimle dreamcather tattoo, dövme sanatında son yıllarda yoğun bir ilgi görmektedir. Özellikle görsel olarak tatmin edici bir güzellikte olması nedeniyle kadınlar arasında yaygın bir dövme modeli halini almıştır.Devamı için tıklayınız…

Şahin Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Acımasızlığı ile kuş türünün arasında görkemli bir kuş olan şahinlerin sembolleri şahin dövmeleri üzerinde ilham olmuştur. Görkemli bir bedene sahip olmalarının yanı sıra korkutucu keskin gözleriyle de dövmeler üzerinde etkilidir.Devamı için tıklayınız…

Tribal Dövme Anlamı Nedir?

Tribal dövme, görünümü aynı zamanda da tasarımları nedeniyle her dönem insanlara hitap eden bir dövme çeşidi olmuştur. Diğer dövme çeşitlerine oranla daha az detaya inilen ve çizgilerden oluşan tribal dövmenin tarihi de oldukça eski dönemlere dayanmaktadır.Devamı için tıklayınız…

Tüy Dövmesi Ne Anlama Gelir?

Tüy dövmeleri her dönem erkek ve kadın üzerinde yer bulmuş olan dövmelerdir. İlhamını evren üzerindeki her şeyden alabilirler. Bu nedenle kapsamlı bir anlama sahiptirler. Tarihi olarak geçmişine gidildiğinde her statü ve her alan içinde tüy figürleri kullanılmışlardır.Devamı için tıklayınız…

Zeytin Dalı Dövmesi Anlamı Nedir

Zeytin dalı dövmesi, son zamanlarda oldukça çok tercih edilen dövme modelleri arasında yer almaktadır. Hem görünümü hem de anlamı bakımından çok sevilenzeytin dalı dövmesinin anlamıherkesin bildiği gibi barışı simgeler.

Zeytin dalı dövmesinin simgelediği bir diğer anlam ise zaferdir. Eski antik yunan da olimpiyatlarda başarı gösteren zafere ulaşan sporculara zeytin dalından yapılma taç takarlardı ve bu büyük bir zaferin sembolü anlamına gelirdir.

Zeytin dalı dövmesinin bir diğeri anlamı ise netliktir, sakin ve olumlu bakış açısına sahip kişilerin tercih ettiği dövme modelidir. Zeytin dalı dövmesinin en popüler kullanımı da, bilek bölgesine yapılan karşılıklı zeytin dalı dövmesidir, bu eşleşen zeytin dalı, karşılıklı iki kişinin çok güçlü sevgi bağını temsil eder. Böylelikle en çok tercih edilen zeytin dalı dövmesinin anlamını öğrenmiş olduk.

A’dan Z’ye Tüm Dövme Motifleri ve Anlamları [En Geniş Kapsamlı Liste] – Newobsessions Blog (2024)
Top Articles
The Latest Books, Reports, Videos, and Audiobooks - O'Reilly Media
Noemie Lili: A Tale of Triumph and Inspiration - This Week in Libraries
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Lorton Transfer Station
Kraziithegreat
Grange Display Calculator
How to know if a financial advisor is good?
A Complete Guide To Major Scales
Us 25 Yard Sale Map
The Potter Enterprise from Coudersport, Pennsylvania
What's Wrong with the Chevrolet Tahoe?
Maxpreps Field Hockey
Erin Kate Dolan Twitter
Power Outage Map Albany Ny
More Apt To Complain Crossword
Kaomoji Border
Rhinotimes
Fdny Business
Aris Rachevsky Harvard
MLB power rankings: Red-hot Chicago Cubs power into September, NL wild-card race
Melendez Imports Menu
Doublelist Paducah Ky
Miltank Gamepress
Morse Road Bmv Hours
Bennington County Criminal Court Calendar
Atlases, Cartography, Asia (Collection Dr. Dupuis), Arch…
'Insidious: The Red Door': Release Date, Cast, Trailer, and What to Expect
Jurassic World Exhibition Discount Code
Where to eat: the 50 best restaurants in Freiburg im Breisgau
Datingscout Wantmatures
#scandalous stars | astrognossienne
Craigslist Albany Ny Garage Sales
Car Crash On 5 Freeway Today
Ukg Dimensions Urmc
Gets Less Antsy Crossword Clue
Paperless Employee/Kiewit Pay Statements
Joey Gentile Lpsg
Second Chance Apartments, 2nd Chance Apartments Locators for Bad Credit
Sam's Club Gas Prices Deptford Nj
Wayne State Academica Login
US-amerikanisches Fernsehen 2023 in Deutschland schauen
Florida Lottery Claim Appointment
Ladyva Is She Married
Gotrax Scooter Error Code E2
Grizzly Expiration Date Chart 2023
Best Suv In 2010
Xre 00251
Gear Bicycle Sales Butler Pa
Campaign Blacksmith Bench
The Love Life Of Kelsey Asbille: A Comprehensive Guide To Her Relationships
Shad Base Elevator
Qvc Com Blogs
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5557

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.